Du är här: Start / Säfflebostäder AB / Nyheter SÄBO / Angående SVT Nyheter Värmlands inslag

Reaktion på SVT Nyheter Värmlands inslag den 21 februari

SVT Nyheter Värmland har idag sänt ett inslag om bland annat ohyra såsom möss och slitna lägenheter i en fastighet på Vintergatan i Säffle. Dessa lägenheter ingår i hyresavtal med Migrationsverket. Migrationsverket upplåter i sin tur dessa lägenheter till nyanlända, dvs. Säfflebostäder AB har hyresavtal med Migrationsverket och inte med de som bor där. Migrationsverket har i sin tur en vårdplikt för varje lägenhet.

I de fall boenden hör av sig direkt till oss med problem i sina lägenheter tar vi kontakt med Migrationsverket. Vi måste ha deras godkännande, eftersom det är dom som är vår hyresgäst, för att utföra åtgärder.  Vi kan inte på något sätt gå runt hyresgästen och gå in i lägenheten utan tillstånd då detta kan räknas som ett hemfridsbrott.

Vi besiktar lägenheterna på Vintergatan vartannat år tillsammans med Migrationsverket. Detta för att ha kunskap om skicket i dessa lägenheter och för att snabbt kunna utföra nödvändiga åtgärder.

Angående möss försvåras arbetet mot dessa då bland annat entrédörrar ställs upp på vid gavel och lås på dörrarna slås sönder. Detta underlättar tillträde för möss och gör att det blir kallt i trapphuset. Sophanteringen är även bristfällig och vi arbetar med att öka kunskapen om detta område. Varje nyinflyttad får information om hur de ska sopsortera och vi har även spelat in en informationsfilm på olika språk där man lär sig hur man ska hantera sina sopor. Utemiljön på Vintergatan satsades det på sommaren 2018 då bland annat en ny lekpark och fotbollsplan anlades, ny belysning och nya parkbänkar sattes upp och nytt gräs sattes. Det pågår ett ständigt arbete för en bättre boendemiljö.

den 21 februari 2019 09:56 Nyhetsarkiv

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 2J7A

Sidan uppdaterad den 21 februari 2019

Lämna synpunkt på sidan