Bilder från årets julklappsutdelning!

Onsdag 17/12 var det en mycket uppskattad och lyckad julklappsutdelning på julfesten som Säffle Lärcenter arrangerar för alla elever varje år. Initiativet till och arbetet bakom insamlingen kom från personal på kommunens räddningstjänst.

- Idéen till en julklappsutdelning kom i samband med en räddningsinsats vi hade tidigare i höstas. Då evakuerade vi tre stycken trappuppgångar i samband med en brand. Många var barnfamiljer och det som slog oss var att dessa barn saknade det mesta utav leksaker och annat som vi antar är en självklarhet. Människor som fått fly för sina liv och lämnat allt de hade kanske inte har den ekonomiska möjligheten att prioritera leksaker och dylikt till barnen när man skall bygga upp ett nytt liv i ett främmande land. Detta ville vi göra något åt och hjälpa dessa barnfamiljer i en svår situation, säger Patrik Karlsson på Räddningstjänsten i Säffle.

Tillsammans med kollegor beslutade de därför att starta en ideell insamling av leksaker, kläder, sportartiklar, skor samt allt annat som barn kan behöva och önska sig. Det mesta av insamlingsarbetet skedde på egen fritid.

- Responsen blev överväldigande och vi fick in gåvor från när och fjärran!!, säger Patrik Karlsson.

Bland de som bidrog finns personalen på SOS Alarm i Östersund, TVH Nordic i Ed, Handelsbanken i Karlstad samt många godhjärtade privatpersoner som hört talas om insamlingen och som kom till brandstationen med saker.

Tisdag 17 december delades "julklapparna" ut och det blev succe med många glada och tacksamma barn och föräldrar!

- Man blir stolt när personalen tar initiativ som detta och sprider glädje omkring sig. En stor eloge till alla inblandade, säger kommunalråd Dag Rogne.

Här är lite bilder från dagen.

De ansvariga för insamlingen tackar alla som varit med och bidragit samt passar på att önska er en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!

Välfyllda bord inför utdelningen

Brandbilarna var det viss konkurrens om vilket framgår av bilden

den 18 december 2014 08:30 Visa fler nyheter från Kris och säkerhet och Politik & fakta

Sidan uppdaterad den 1 december 2017

Lämna synpunkt på sidan