Du är här: Start / Politik&fakta / Ekonomi, vision och verksamhetsmål / Vision för Säffle 2026 / Vykortsvisioner och framtidsbrev

Vykortsvisioner

Hittils har över 300 vykort kommit in! Här är ett axplock.

"Annelundsskolan är ett all-aktivitetshus där ungdomar som INTE är enbart idrottsintresserade, utan tex brinner för musik ,kan bilda band, träna på sina instrument, sjunga , spela biljard, umgås, lyssna på varandras musik, fika m.m m.m. Överhuvudtaget så satsar säffle mera på ungdomarna som står utanför alla idrottsföreningar! Alla barn och ungdomar får chans till en vettig fritid, inte bara de sportintresserade......."

"Bygger om 45:an till ett 5våningsköpcenter. Ha ett sjukhus + akut. Ha ett stort nöjesfält som typ Liseberg fast 100000 gångar bättre och roligare. Vattenland, vi har ju älven. Undomsklubbar. Nytt badhus med äventyrsbad. På vintern ska det vara ljusslingor på staketen på bron så det blir extra mysigt. Karaokebar, där man kan umgås och ha kul med sina vänner. Det ska vara tivoli även på vårmarten och mycket billigare biljetter."

"Jag hoppas att Säffle år 2026 har en hel gata med affärer. Flera fotbollsplaner, flera butiker med bakelser i. Fräschare gator och mysiga bänkar. En till biosalong. Större badhus. Ett stort köpcentrum med massor av butiker."

"Säffle-Åmal är en kommun. Byggnation Säffle mot Åmål, Åmål mot Säffle. Koncentrera handeln i centrum till östra sidan. Kontor och damfrisörer(?) till västra sidan. Lugnadalsskolan- skola för Annelundsbor(?). Idag ungdomens stadsdel."

"Mer program till gymnasieskolorna. Fler industrier och arbeten. Fler invånare. Fler Poliser."

"Att det är ett sotrt köpcentrum. Vattenpalats. Att det är mer miljö med fina parker med blommor. Att det är mer klädaffärer. Det ska vara en större stad. Att de nya ungdomarna får nått bra ställe att vara på. En flygplats typ en km utanför Säffle."

"Det är rätt bra som det är"

"Jag vill leva i en trevlig liten stad i 50-talsstuk, dock med moderniserade varor i affärer och så. Jag vill leva i en ren stad. Jag vill att alla ska vara trevliga och justa. Man ska även se till att rusta upp Säffle atletklubb. Befolkningen är bäst mellan 8-10 000 pers."

"Det ska finnas fler saker att underhålla sig med. Sporter, ungdomsgårdar, fler torgfester och liknande så att folk träffas oftare. Mer klädaffärer."

"Jag tror att det kommer att vara ungefär som nu fast större och  mer affärer, resturanger och cafén. Jag hoppas att det fortsätter att vara fint och städat."

"En större arbetsplats/företag har etablerat sig och ger arbetstillfällen till många. Kommunen har satsat på att bli en "blomstad". Intresserade medborgare tar ansvar för varsitt område där de sköter om blommorna. Kulturen är lika varierad och omfångsrik som idag. Filmer sänds ut digitalt till invånarna genom fiberkabeln."

"Låt ungdomar med musikintresse och kulturpersoner få hyra billigt i Säffle. Låt kulturlivet flöda."

"Jag vill ha nytt badhus och vattenland. Mera affärer och minigolf."

"Jag vill att det ska bli bättre fotbollsplaner! Jag vill också att det nya köpcentret på Guttane ska bli klart. Jag vill att de som kommer från andra länder inte behöver åka hem om de varit här länge."

"Jag vill att det ska finnas en skatepark!"

"Bättre skolmat. Miljövänligt, sortera mera. Nått som lockar turister. Till ex Nöjesfällt, vattenland eller världens största nånting. En stor hundpark med ett cafe."

"köpcentrum och fler klädaffärer."

"Idolfinalen i Säffle. Mer affärer, större köpcentrum och badhus"

"Vi är bäst i Sverige på Fibernät. Nu skall vi bli bäst på att minska läs- och skrivsvårigheter."

"Torghandel gratis för alla som har företag i Säffle sista lördagen varje månad."

"År 2026 firar vi 15 års jubileet av Säffle BIOGASFABRIK."

Sidan uppdaterad den 4 mars 2013

Lämna synpunkt på sidan