Du är här: Start / Politik & fakta / Ekonomi, vision och verksamhetsmål / Vision för Säffle 2026

Så vill vi leva i Säffle 2026!

 

Se den nya visionen som pdf här!

Vad har man en vision till?

Allt framtidsinriktat arbete behöver en ledstjärna, en vision, som visar färdriktningen. År 2010 beslutade kommunfullmäktige att Säffle kommun skulle ta fram en vision med tydlig framtidsinriktning. I visionsarbetet som nu har genomförts visade det sig att Säffleborna till väldigt stor del var överens om vilken färdriktning man vill ta. Resultatet av dessa tankar är det visionsförslag du kan se ovanför. Enkelt beskrivet kan man säga att en vision är som en bergstopp, ett mål ganska långt bort som man strävar efter att nå. Visionen ska vara barriärbrytande, men ändå nåbar till 60-70%. 

Hur jobbar kommunen med visionen?

Alla mål som kommunens enheter ska/vill jobba utifrån är numera kopplade till den nya visionen. Visionen är således en integrerad del i det vardagliga arbetet.

Jag vill bidra, hur gör jag?

Kul att du vill vara med och lyfta Säffle mot vision 2026! En mycket viktig byggsten för vår vision är just stolta Säfflebor som vill och vågar. Tanken bakom Säffles vision är just att många små steg tillsammans blir ett jättekliv! Det finns med andra ord många sätt att bidra på. Här är några exempel:

  • Bidra till god hälsa för dig själv och din familj.
  • Tänka klimatsmart i vardagen.
  • Vara företagare alternativt vara en god ambassadör för Säffle i kontakt med andra.
  • Ha ett kunskapsbegär och samhällsengagemang.
  • Engagera dig i föreningar. Föreningsverksamheten gör mycket för Säffle!

Idéer till företagande mm

I högerspalten på denna sida finns en lista på idéer och förslag som redan har kommit in till kommunen. Kanske är det något där som du kan bidra till att utveckla vidare?

Har du en egen idé, men är osäker på hur du ska gå vidare så finns det en rad personer inom kommunen som kan hjälpa dig vidare. Vem du ska prata med beror på inom vilket område din idé hör till, men är du osäker så hör av dig till växeln alternativt vår informatör Johan Österman eller vår landsbygdsrådgivare Bengt Larsson så guidar de dig vidare.

Idéskapande nätverk

I övrigt så finns det en rad forum inom i Säffle där man kanske kan hitta någon med liknande idéer. Här finns ett antal föreningar, byalag och utvecklingsgrupper. Det finns också fina diskussionsarenor så som Säffle kommuns frukostmöten för näringslivet.

Den viktigaste framgångsfaktorn är att du själv tror på din idé och är villig att lägga ned tid och energi för att förverkliga den!

Tillsammans lyfter vi!

Sidan uppdaterad den 5 mars 2018

Lämna synpunkt på sidan