Du är här: Start / Näringsliv & arbete / Projektöversikt / Företagsamma Säffle

Företagsamma Säffle

Säffle kommun är en aktiv företagskommun med många entreprenörer. Företag flyttar till Säffle och nya företag startar upp.
Vi vill nu förstärka företagsamheten ytterligare via Säffle kommuns Leaderprojekt ”Företagsamma Säffle” som är ett samarbetsprojekt med Företagarna i Säffle.

Vill fånga in nya företags idéer och entreprenörer. Hjälpa dig att skapa ett nytt eller utveckla ett gammalt företag vidare produkt, överlåtelse, generationsskifte och skapa en ökad sysselsättning i kommunen.
Vi vill också öka intresset för att utveckla idéer både i nya och gamla företag. Via enskilda möten, informationsmöten och workshops

Erbjudande
Du tar kontakt och diskuterar din idé med projektledaren Bengt Larsson som finns på Forskningen i Säffle tel 0533-681407, mail: bengt.larsson@saffle.se

Du tar fram en beskrivning av din idé, nyttan för kunden, marknadsförutsättningar, med mera.

Sedan presenteras din idé för ”Företagsamma Säffles” Tillväxtgrupp. Det är 3-4 personer som bedömer idéns förutsättningar, ger råd, kontakter till exempel. .

Du kan också få hjälp vidare i din företagsutveckling med en mentor under max 20 timmar.

Resultat hittills
Resultat efter ett år är  att cirka 50 idéer är presenterade och 7 företag är startade. Dessa företag har fått en mentor att prata med. Sysselsättningseffekten är 45 – 50 personer.

Sidan uppdaterad den 16 maj 2019

Lämna synpunkt på sidan