Du är här: Start / Näringsliv & arbete / Kalenderhändelser NA / Matallergiutbildning för dig som driver restaurang, café eller servicehandel

Matallergiutbildning för dig som driver restaurang, café eller servicehandel

2019-05-13 klockan 08.00 till 12.00
Välkommen till en matallergiutbildning som gör det svåra enkelt!
Målet med utbildningen är att ni ska behärska grunderna för de vanligaste allergierna och känna er trygga med rutinerna på jobbet. Allt fler personer drabbas av matallergier och annan överkänslighet för mat. Visst vill du att även dessa gäster ska känna sig välkommen och trygga att njuta av din mat.

För vem?
Utbildningen vänder sig till dig som driver restaurang, café, pizzeria eller servicehandel och som vill bemöta människor med matallergi på ett säkert sätt.

Innehåll:
Allergikunskap  
Hur uppkommer allergiska reaktioner?
Skillnaden mellan allergi och intolerans t.ex. mjölk/laktos
Mjölkallergi
Laktosintolerans
Celiaki – glutenintolerans och sambandet med laktos
Andra livsmedel som orsakar besvär
”Korsreaktioner”

Allergimaten i praktiken
Regler för märkning av livsmedel
Praktiska rutiner och information till kunder
Kommunikation med leverantörer


Plats: Näringslivsenhetens lokaler på Forskningsvägen 1, Säffle
Kurslängd: 4 tim
Tid: 13 maj, kl.08.00-12.00
Kursavgift: 1 750 kr/person. Material och bok ingår .
Kursledare: Gunnel Berdén, Mat & Rätt. www.matoratt.se

Anmälan senast 17 april till mail; ewa.gustavsson2@saffle.se, 
Mobil; 073-230 20 70. Begränsat antal platser.

Sidan uppdaterad den 25 mars 2019

Lämna synpunkt på sidan