Du är här: Start / Näringsliv & arbete / Feriepraktik

Feriepraktik

 

 

Frågor om feriepraktik 2019?

I spalten till vänster hittar du svar på de mest förekommande frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga där, skicka ett mejl till feriepraktik@saffle.se så svarar vi så fort vi har möjlighet. Ni kan också ringa Evelina Öström 0533-68 10 46 eller Emma Karlsson, 0533-68 10 36.   

 

Nu kan ni ansöka om feriepraktik!

Länken till ansökan hittar ni här: https://saffle.sommaramea.se/Pages/Ansok

 

Ansökningsperiod: 19 mars - 12 april

 

  

Snart öppnar ansökningslänken!
Dagen då ansökningslänken för feriepraktiken öppnar närmar sig med stormsteg. Länken kommer publiceras här på hemsidan och ta dig till ett program där du kommer få färdigställa och skicka in din ansökan. Håll utkik!

 

 

Välkomna på informationsmöte!


Tisdagen den 19 mars är ungdomar och föräldrar välkomna till Forskningen, Forskningsvägen 1 för ett informationsmöte angående feriepraktiken. Är du, eller har du barn som är aktuella för feriepraktiken har du här möjlighet att få veta mer och ställa frågor du funderar på.

 

När: tisdag 19 mars
Tid: 18:30

Plats: Futurum, Forskningen, Forskningsvägen 1   

 

Ansökningsperiod: 19 mars - 12 april

 

 

Nu är arbetet med feriepraktiken 2019 igång!


Även i år erbjuder Säffle kommun möjligheten till feriepraktik för ungdomar födda 2002 och 2003. Feriepraktik är ett gyllende tillfälle för ungdomar som inte erbjudits annat arbete under sommaren att skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet och knyta kontakter.

 

För att kunna söka feriepraktik krävs att du är skriven i Säffle kommun och är född 2002 eller 2003. Om du är asylsökande måste du ha ett AT-UND på punkt 7 på sitt LMA-kort.


Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

 

Tips när du söker sommarjobb:

 

- Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.

- Skriv ihop ett personligt brev om vem du är. Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.

- Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.

 

Sidan uppdaterad den 8 mars 2019

Lämna synpunkt på sidan