Du är här: Start / Näringsliv & arbete / Feriepraktik

Feriepraktik

 

Ansökan till årets feriepraktik är nu avslutad!

Erbjudande om feriepraktikplats kommer skickas ut från och med 20 april, var därför uppmärksamma och kolla er mejl regelbundet.

 

Frågor om feriepraktik?

I spalten till vänster hittar du svar på de mest förekommande frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga där, skicka ett mejl till feriepraktik@saffle.se så svarar vi så fort vi har möjlighet. Ni kan också ringa Maja Pagander 0533-68 10 45 eller Oskar Wahlstedt, 0533-68 10 48.   

 

Nu kan ni ansöka om feriepraktik!

Länken till ansökan hittar ni här: https://saffle.sommaramea.se/Pages/Ansok

 

Ansökningsperiod: 9 mars - 30 mars. 

  

Snart öppnar ansökningslänken!
Dagen då ansökningslänken för feriepraktiken öppnar närmar sig med stormsteg. Länken kommer publiceras här på hemsidan och ta dig till ett program där du kommer få färdigställa och skicka in din ansökan. Håll utkik!

 

 

Välkomna på informationsmöte!


Måndagen den 5 mars är ungdomar och föräldrar välkomna till Forskningen, Forskningsvägen 1 för ett informationsmöte angående feriepraktiken. Är du, eller har du barn som är aktuella för feriepraktiken har du här möjlighet att få veta mer och ställa frågor du funderar på.

 

När: måndag 5 mars
Tid: 18:30

Plats: Futurum, Forskningen, Forskningsvägen 1   

 

Ansökningsperiod: 9 mars - 30 mars. 

Information om hur ansökning går till kommer längre fram.  

 

Frågor om feriepraktik?

 

Har du frågor om feriepraktiken är det bara att kontakta Maja Pagander, 0533-68 10 45 eller Oskar Wahlstedt, 0533-68 10 48. Ni kan också maila in frågor tilll: feriepraktik@saffle.se.  

 

Nu är arbetet med feriepraktiken 2018 igång!


Även i år erbjuder Säffle kommun möjligheten till feriepraktik för ungdomar födda 2001 och 2002. Feriepraktik är ett gyllende tillfälle för ungdomar som inte erbjudits annat arbete under sommaren att skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet och knyta kontakter.

 

För att kunna söka feriepraktik krävs att du är skriven i Säffle kommun och är född 2001 eller 2002. Om du är asylsökande måste du ha ett AT-UND på punkt 7 på sitt LMA-kort.


Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

 

Tips när du söker sommarjobb:

 

- Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.

- Skriv ihop ett personligt brev om vem du är. Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.

- Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.

- Det är oftast jobb i den privata sektorn som kan bli din framtida arbetsplats.

Sidan uppdaterad den 5 april 2018

Lämna synpunkt på sidan