Du är här: Start / Näringsliv & arbete / Feriepraktik

Feriepraktik

 Erbjudande om plats feriepraktiken 2019

Nu har vi skickat ut första omgången av erbjudande om feriepraktikplats. Fram till söndagen 12 maj har du på dig att svara på ditt erbjudande. Svarar du inte på erbjudandet kommer det automatiskt nekas när svarstiden går ut.

 

Om jag inte fått något mail om erbjudande av feriepraktikplats?

Då har du fortfarande chans att få en reservplats om någon tackar nej till sitt erbjudande. Den 13 maj lottar vi reservplatser. Håll koll på din mail.

 

Ansökningslänken stängd

Länken för att skicka in ansökan stängde 12 april.

 

Frågor om feriepraktik 2019?

I spalten till vänster hittar du svar på de mest förekommande frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga där, skicka ett mejl till feriepraktik@saffle.se så svarar vi så fort vi har möjlighet. Ni kan också ringa Evelina Öström 0533-68 10 46 eller Emma Karlsson, 0533-68 10 36.   

 

När kan jag ansöka om feriepraktik!

Länken till ansökan hittar ni här: https://saffle.sommaramea.se/Pages/Ansok

 

Ansökningsperiod: 19 mars - 12 april 

 

Nu är arbetet med feriepraktiken 2019 igång!


Även i år erbjuder Säffle kommun möjligheten till feriepraktik för ungdomar födda 2002 och 2003. Feriepraktik är ett gyllende tillfälle för ungdomar som inte erbjudits annat arbete under sommaren att skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet och knyta kontakter.

 

För att kunna söka feriepraktik krävs att du är skriven i Säffle kommun och är född 2002 eller 2003. Om du är asylsökande måste du ha ett AT-UND på punkt 7 på sitt LMA-kort.


Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

 

Tips när du söker sommarjobb:

 

- Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.

- Skriv ihop ett personligt brev om vem du är. Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.

- Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.

 

Sidan uppdaterad den 6 maj 2019

Lämna synpunkt på sidan