Du är här: Start / Uppleva & göra / Medborgarhuset / Nyheter / Digitalmässa

Digitalmässa och föreläsning med Maria Dufva

Välkommen till digitalmässa och föreläsningar på Medis 17 september. 

Digitalmässa

Medis dansrotunda från kl. 10

En spännande mässa i dansrotundan där Region värmland och medecenter finns på plats med 3D-printing, robotar, programmering och spel. Även Säffles förskolor visar sina robotar. Träffa ungdomens hus och upptäck deras digitala utbud och se vad socialförvaltningen använder för digitala produkter. Herrgårdsgymnasiet, Teknikprogrammet är på plats med VR-teknik och annat som de använder i utbildningen och Gillberga hembygdsförening visar telefoner från förr till nu. Säffle bibliotek ger möjlighet till att prova VR och mycket annat och det kommer att visas både film och spelas upp podcasts om artificiell intelligens.
Fri entré.

Maria Dufva - Barn och ungas utsatthet på nätet

Teatersalongen kl. 18:00

Maria Dufva arbetade som kriminolog och medlare vid brott under 13 års tid i samarbete mellan polis och socialtjänst: Stödcentrum unga brottsutsatta. Idag föreläser hon på heltid och har skrivit två böcker: Mitt barn på nätet (2017) och Värsta bästa nätet (2018) båda Bonnier Fakta.

Brottsutsattheten för barn förändrades för några år sedan då barnen började leva sina liv allt mer uppkopplade mot chattar och sociala medier. Samt att många barn begår brott mot andra barn. Därför fokuserar Maria på att förekomma brotten på nätet genom att utbilda barnen i deras liv på nätet vad det gäller risker och hur de kan skydda sig och navigera på bästa sätt. Föreläsningarna riktar sig till barn från årskurs tre i grundskolan och uppåt. Barnens egna berättelser och erfarenheter från samtal i föreläsningarna för hon även vidare till vuxenvärlden i föreläsningar som riktar sig till skolpersonal, föräldrar och anhöriga.

Maria pratar om barns hela liv med en skärm i handen: nyckelorden som präglar hennes arbete är: BROTT, HÄLSA OCH RELATIONER. Maria Dufva är ofta inbjuden att kommentera aktuella händelser som rör barns säkerhet på nätet i olika medier så som TV4 Nyhetsmorgon.
Fri entré

Digitala betaltjänster och hur du skyddar dig mot nätbedrägerier

Hyllan, Medis dansrotunda kl. 15-17:30

Kostnadsfri workshop för seniorer 65+

kl: 15:00 Brottsofferjouren: Nätbedrägerier, hur skyddar du dig och hur gör du om du har drabbats

kl: 15:45 Vi bjuder på fika

kl. 16:30 Studieförbundet Vuxenskolan: Digitala betaltjänster

Anmälan: Drop-in

Workshopen sker i samarbete med Länsstyrelsen Värmland, Brottsofferjouren och Syudieförbundet Vuxenskolan

Frågor: 
ida.kraft@saffle.se
0533-681 635

den 3 september 2019 16:29 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 4 september 2019

Lämna synpunkt på sidan