Du är här: Start / Uppleva & göra / Bibliotek / Aktuellt från Säffle bibliotek / Välbesökt författarafton om att söka sitt inre barn

Välbesökt författarafton om att söka sitt inre barn

Solveig Bergqvist Larsson besökte Säffle bibliotek den 13 mars .

"Alla bär på det barn vi var en gång."  Det betonadeSolveig Bergqvist Larsson som besökte Säffle bibliotek den 13 mars vid en författarafton som samlade en publik på närmare 30 personer. Författarinnan är känd i Säffle sedan tidigare då hon i höstas besökte orten med sin uppskattade föreställning ”Ta´t lugnt ta en Toy”.

Det blev en intressant och spännande kväll där författaren beskrev arbetet med hennes nyligen utgivna bok ”Ögona böj”.

Romanen är en självbiografisk roman som beskriver en flickas uppväxt i ett prästhem i Västerbotten på 50- och 60-talet.

Författaren betonade särskilt hur hon i boken hade försökt återskapa det barn hon var en gång och som hon alltid burit inom sig. Hon hade bl.a. tagit hjälp för att återskapa sin barndom genom att noggrant studera gamla bilder på sig själv och sin familj.

Hon läste även upp ett dråpligt avsnitt ur den nya boken där huvudpersonen och författarens alter ego, Julia, vid ett framträdande på ortens bygdegård glömde allt hon skulle göra och istället började sjunga några av den tidens populära schlagrar till hennes pappas stora förtret. Det här avsnittet ur boken gav mersmak och säkert var det många i publiken som blev sugna på att läsa den nya boken.

Solveig Bergqvist Larsson i engagerat samtal med publiken.

Det blev även tid för samtal där delar av publiken bidrog med egna erfarenheter om hur det kunde vara att växa upp i Sverige på 50-talet som i många stycken var ett helt annorlunda samhälle än det vi har i dag.

den 14 mars 2013 14:15 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 14 mars 2013

Lämna synpunkt på sidan