Du är här: Start / Uppleva & göra

Mycket att uppleva i Säffle

Under fritid & idrott hittar du allt från natur och parker,  fritidsaktiviteter och föreningsliv. Här hittar du även till kommunens olika anläggningar och bokning av dessa.

Kommunen har ett rikt utbud av musik, konst, hantverk, litteratur, dans och andra kulturyttringar. På Destination Säffle kan du ta del av aktuella evenemang, aktiviteter, sevärdheter och boenden i vår kommun. Vi är övertygade om att kultur- och fritidsaktiviteter berik ar människors välbefinnande och gör gott för både kropp och själ. 

  


  

Kom och lek med Alfons Åberg 

Lekutställningen Alfons Åberg är en rolig och spännande dörr in till Gunilla Bergströms älskade barnböcker. I utställningen finns möjlighet att leka i Alfons miljöer, läsa och lära sig mer om Alfons och Gunilla Bergströms värld.

Alla förskolebarn i kommunen har bjudits in till utställningen. Vi har även öppet lördagar!

Utställningen pågår 6 april – 25 maj
Öppet lördagar 11 – 13
Lokal, Östra Storgatan 8 (Katjas Hälsoverksta)

Vattentornet i Säffle - kulturarv möter samtidskonst 

Sommarens första utställning i Vattentornet är en platsspecifik installation som skapad av konstnären Gunilla Bandolin. 
 
19.06.15-19.08.24
Gunilla Bandolin
Flyttfåglar
Öppet onsdag –lördag kl 11-15

Utställningen The Ringing Forest är ett multimediaverk av konstnären Juan del Gado.

19.09.06-19.10.06
Juan del Gado
The Ringing Forest
Öppet lördag-söndag kl 11-15

  

Karin Björquist-utställning på Medborgarhuset

Formgivaren och keramikern Karin Björquist föddes i Säffle 1927. Efter studier vid Konstfack 1945-1950 anställdes Karin som formgivare och konstnär på Gustavsbergs porslinsfabrik där hon var verksam fram till 1994. På Gustavsberg var hon även konstnärlig ledare mellan 1981-1986. 

Karin Björquist formgav cirka 20 serviser, bland dessa är Svart ruter (1953), Vardag (1953) och Kobolt (1958) några av dem. Hon är känd för att ha gjort koppar som är greppvänliga och funktionella. 1991 tog hon fram Nobelservisen till Nobelstiftelsens 90-årsfirande.  Hon har även formgivit en del offentliga utsmyckningar så som Mariatorgets tunnelbanestation och även den keramiska mosaiken som hänger i entrén på Medborgarhuset  i Säffle. Karin Björquist utförde flera beställningsjobb till KF´s lokaler i Sverige, mosaiken på Medborgarhuset är en av få bevarade. 

Utställningen som finns i foajén på Medborgarhuset öppnades den 4 oktober 2018 och där finns många av hennes serviser, vaser och skålar representerade. 

Kultur i Säffle ,Vårprogram 2019 (Klicka på bilden!)

Bibliotekets vårprogram 2019 (Klicka på bilden!)

 

 

 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: RW6F

Sidan uppdaterad den 30 april 2019

Lämna synpunkt på sidan