Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Elev / Ung i Säffle / Ung företagsamhet / Priser genom åren

Priser genom åren

Bästa logotyp & Bästa affärsplan 2008-2009

1:a priset i tävlingarna Bästa Logotyp och Bästa Affärsplan vanns av Rosa Frågor UF, Herrgårdsgymnasiet Säffle.

Tävlingsvärden för Bästa Logotyp, Bulldozer reklambyrå, utsåg dem som vinnare i tävlingen Bästa Logotyp med följande motivering: "Att på ett tydligt och kreativt sätt visualisera företagsidén i logotypen. Affärsidén handlar om att samla och besvara alla de frågor man någonsin kunnat undra över i en bok som heter Rosa Frågor. Logotypen stämmer väl överens med titel och design på boken. Den är grafiskt genomtänkt genom att bland annat förstärka kärnvärdet som handlar om att besvara frågor. Detta är gjort genom att implementera ett frågetecken i designen.

Rosa Frågor UF har gjort en bok med 1000 frågor du alltid undrat över. Vinsten gav dem 1 500 kr samt att de representerar Värmland i SM i Ung Företagsamhet.

 

Bästa årsredovisning 2007-2008

Motiveringen från tävlingsvärden Ernst & Young till Lägget UF:
"För en väl genomarbetad och informativ årsredovisning med bra struktur och layout kombinerat med fin språkkänsla och ett bra helhetsintryck"

Tävlingen utgår från nationella tävlingskriterier och prissumman till vinnarna är 1500 kr. Det vinnande bidraget representerar också Värmland vid SM i ungt företagande i maj 2009. Lägget UF har haft att ett mycket lyckat år och kan bland annat också titulera sig Värmlands bästa UF-företag läsåret 2007/2008!

Företagen sammanfattar sitt lärorika UF-år i sin årsredovisning och avvecklar sedan sitt UF-företag. 23 % av de elever som genomgått Ung Företagsamhets koncept startar eget företag efter gymnasiet och de har i genomsnitt 4,5 anställda. Dessutom rekommenderar 97 % av eleverna andra att pröva på att driva sitt eget företag under gymnasiet.

-Det har varit ett fantastiskt roligt år där vi har lärt oss så mycket. Året med Ung Företagsamhet kommer vi aldrig att glömma, säger Erik, Cornelia, Mattias och Olle

 

Andra pris Bästa tjänst 2005-2006

Lolodia UF med Julia Kullander, Therese Heed och Ida Johansson fick andra pris i tävlingen Bästa tjänst.

 

Första pris i Bästa vara och andra pris i Bästa mässmonter 2004-2005

Elden UF, bestående av Niklas Jönsson, Marcus Blomqvist och Mortimer Lillenau, från Herrgårdsgymnasiet i Säffle vann första pris i tävlingen Bästa vara 2005 samt andra pris i Bästa mässmonter.

Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv. Prisutdelare: Ebba Lindsö, Svenskt Näringsliv

 Motivering till 1:a priset: "Tradition förenas med innovation. Urgamla råvaror i ny förpackning. Vi ser en bärbar försäljningsframgång som gör oss eld och lågor." 

 

Första pris i Bästa årsredovisning och andra pris i Bästa logotype 2001-2002

Saga UF består av Therese Jansson, Daniel Gamvik, Therese Kåhed, Per Jonasson och Johan Wilhelmsson.

Linda Kåhed och Jessica Andersson fick andra pris i tävlingen Bästa Logotyp och blev etta i tävlingen Bästa årsredovisning.

 

Fjärde plats i Bästa UF-företag 2000-2001

Scicarrier UF bestående av Björn Gerdén, Johan Lind, Robert Svensson och Anders Karlsson blev med sitt företag Skicarrier UF fyra i tävlingen Bästa UF-företag 2001.

Sidan uppdaterad den 25 mars 2014

Lämna synpunkt på sidan