Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Våra program / Teknikprogrammet / Teknikcollege

Teknikcollege

”Teknikcollege Säffle-Åmål erbjuder kvalificerade tekniska utbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet. Våra utbildningar präglas av efterfrågad kompetens, entreprenörskap och internationella kontakter”

Herrgårdsgymnasiet är tillsammans med Karlbergsgymnasiet i Åmål certifierat som Teknikcollege. De utbildningar som omfattas av Teknikcollege är teknikprogrammet och industritekniska programmet.

Vad är Teknikcollege?
Teknikcollege är ingen utbildning eller skola. Det är en nationell kvalitetsstämpel som visar att utbildningen är bra för både studenter och deras blivande arbetsgivare inom industrin. Det är Industrikommittén som granskar utbildningen och utfärdar certifieringen.

För att få kvalitetsstämpeln Teknikcollege måste utbildningen uppfylla 10 kriterier som omprövas vart tredje år. Kriterierna handlar om att skolor och företag ska samarbeta med varandra och utforma utbildningarna tillsammans. På så sätt blir utbildningen kvalitetssäkrad för både studenter och företag.
Läs gärna med på http://teknikcollege.se/

Teknikcollege Säffle-Åmål
En styrgrupp med näringslivet i majoritet leder arbetet i Teknikcollege Säffle-Åmål. Dessutom har vi ett programråd där lärare och näringslivsrepresentanter tillsammans jobbar med att utforma utbildningarna så att de ska bli så verklighetsanknutna som möjligt.

Läs gärna mer i nyhetsbrevet om vad som är på gång i Teknikcollege Säffle-Åmål.

För mer information kan du kontakta:
Suzanne Malmberg 0533-68 19 01


 

Sidan uppdaterad den 26 november 2014

Lämna synpunkt på sidan