Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Våra program / Teknikprogrammet / Inriktning: Informations- och medieteknik

Inriktning: Informations- och medieteknik

Har du alltid drömt om att kunna utveckla ett mobilspel, dataspel eller spel i VR-miljö? Vi ger dig den verktygslåda du behöver för att kunna skapa ditt helt egna spel.

Inriktningen ”information och medieteknik” är en tvåårig inriktning i Teknikprogrammet. Här ingår spelutveckling som ett roligt sätt att lära sig programmering. Första året lär vi oss grunderna som är gemensamt för alla dataspel, oavsett om det gäller mobil, data, spelkonsoll- eller VR-spel. Andra året lär du dig att utveckla dina egna spel. Vi har toppmodern utrustning och arbetar med en av de största spelmotorerna på marknaden inom spelutveckling och kan skapa spel med grym grafik. Förutom spelutveckling så innehåller inriktningen kurser i webbutveckling och webbserver-programmering, där du får lära dig hur du skapar din egen hemsida med ett modernt utseende och avancerade funktioner.

Spelutveckling är en ständigt växande bransch och framtidsutsikterna för både spelutveckling eller annan form av programmering ser väldigt goda ut med en brant stigande kurva i efterfrågan på arbetsmarknaden. Här får du en god grund och förkunskap inom både programmering och webbutveckling, vilket kommer underlätta för dig om du ska läsa vidare på högskolan eller en yrkeshögskola.  

Vilket spel vill du bygga?

Välkommen att söka till Herrgårdsgymnasiet!  

Sök Teknikprogrammet

Sidan uppdaterad den 3 maj 2017

Lämna synpunkt på sidan