Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Våra program / Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsprogrammet ger dig en utbildning av hög kvalité och förbereder dig för framtiden

Är du intresserad av hur samhället fungerar? Gillar du historia? Tycker du att det är spännande med andra kulturer? Vill du lära dig grunderna i att bygga hållbara städer och samhällen? Tycker du om att kommunicera på olika sätt och tror du på fortsatt hållbar utveckling av samhället? Då passar samhällsvetenskapsprogrammet dig.

Här får du bland annat:

  • Vara med och påverka vår framtid
  • En högskoleförberedande utbildning
  • Möjligheten att driva ditt eget UF-företag och öva dig i entreprenörskap
  • Lära dig mer om förhållandena mellan människa, samhälle och miljö
  • Utveckla din kreativitet och kunna lösa problem
  • Möjlighet att bli en insiktsfull och praktisk teoretiker

Programmet riktar sig mot dig som är intresserad av samhällsvetenskap. Du får lära dig mer om hur det svenska samhället fungerar och hur du kan påverka det samt hur individ och samhälle interagerar nationellt och internationellt. I programmet ingår mycket som kommer att göra dig väl förberedd för studier på universitet.  Du får breda kunskaper som är till stor nytta vad du än väljer att göra i livet.

Det samhällsvetenskapliga programmet är ett högskoleförberedande program som framför allt ger dig behörighet till utbildningar inom samhällsvetenskap, historia, sociologi och humaniora men även andra områden. Du kommer att få lära dig att vara kritisk i ditt förhållningssätt och skapa din egen uppfattning, träna dig i att arbeta utifrån vetenskapliga metoder och teorier. Detta kommer att göra dig väl förberedd för dina studier på universitet och högskola.

Det är viktigt att du genom valen kompletterar din högskolebehörighet och väljer kurser som kan ge dig extra meritpoäng. Det kan vara fördjupningskurser i moderna språk, engelska och matematik.

Sök Samhällsvetenskapsprogrammet

Sidan uppdaterad den 8 augusti 2018

Lämna synpunkt på sidan