Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Våra program / El- och energiprogrammet / Dator- och kommunikationsteknik

Dator- och kommunikationsteknik

Dator- och kommunikationsteknik

På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik lär dig att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och nätverkssystem. Du studerar bland annat nätverksteknik, dator- och kommunikationsteknik, programmering och webbutveckling.

Om du läser EE på annan ort och vill gå hos oss klicka här

Jobba som IT-tekniker och programmerare/ webbutvecklare

En it-tekniker kan jobba som exempelvis nätverkstekniker, IT-tekniker, system/nätverks-administratör, system/nätverkstekniker, pc-samordnare, supporttekniker, programmerare och webbutvecklare.

Att jobba som it-tekniker innebär att du installerar, administrerar och reparerar dator- och kommunikationssystem, ger service och support till privatpersoner, företag, kommuner och myndigheter. En it-tekniker kan mycket om datorer, nätverk, programmering, webbutveckling och jobbar i en spännande bransch med ständig utveckling av tekniska produkter och elektronik.

Praktik

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är ett viktigt inslag i utbildningen. APL ger dig erfarenheter och dessutom kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Sök El- och energiprogrammet

Sidan uppdaterad den 3 maj 2017

Lämna synpunkt på sidan