Elteknik

ETG-Gymnasium

Herrgårdsgymnasiet i Säffle är den enda gymnasieskolan i Värmland som är ETG-partner. ETG står för elektronikbranschens gymnasium och är på många sätt en unik skola.

Våra elever har en kortare väg in i arbetslivet. Här på Herrgårdsgymnasiet tar det endast tre år att bli yrkescertifierad elektriker mot fyra år på en vanlig skola. När du klarat de teoretiska proven och det praktiska yrkesprovet, så har du ditt yrkesbevis i handen vid studenten.

Om du läser EE på annan skola och vill korta din utbildning 1 år klicka här!

Läs mer om ETG här

Installationselektriker

När du utbildar dig till elektriker lär du dig att underhålla och skapa viktiga funktioner för att samhället ska få tillgång till el och energi. Du lär dig alltså att installera, producera eller distribuera dessa funktioner och arbeta med detta rent allmänt. En viktig fokus i utbildningen är dessutom att underhålla samhällets dator- och kommunikationsteknik samt den Informationsteknik som samhället är i behov av. Eftersom el- och energibranschen är ständigt växande och flera företag arbetar nationellt får du även möjligheten att läsa fördjupade kurser i engelska.

Praktik

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är ett viktigt inslag i utbildningen. APL ger dig erfarenheter och dessutom kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Sök El- och energiprogrammet

Sidan uppdaterad den 3 maj 2017

Lämna synpunkt på sidan