Du är här: Herrgårdsgymnasiet / Våra program / Bygg- och anläggningsprogrammet / Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola


Kvalitetssäkringarna av Herrgårns program fortsätter. Tisdag 2 september var det dags för Bygg- och anläggningsprogrammet att få BYN:s ”Branschrekommenderad skola”.

Glada elever

Alla Bygg- och anläggningselever som inte är ute på sin praktik sitter samlade i matsalen när representanter från byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN, kommer till Herrgårdsgymnasiet. De är här för att offentliggöra att programmet lever upp till kraven för en ”Branschrekommenderad skola”. BYN är en organisation som samlar representanter från fyra parter och idag representerades dessa av Ulf Zakrisson från Sveriges Byggindustrier, Camilla Svensson från Maskinentreprenörerna, Odd Maalsnes från Byggnads och Krister Lindblad från SEKO.

Alla lärare på Bygg och anläggningsprogrammet

Den korta ceremonin inleds med att rektor Ola Nyström ger en snabb tillbakablick på Bygg- och anläggningsprogrammen och hur de har växt så att det knakat, men alltid haft ett nära samarbete med branschen för att säkerställa att man utbildar direkt anställningsbara medarbetare. Ulf Zakrisson tar sedan vid och berättar att alla BYN:s dryga fyrtiotalet kvalitetspunkter är uppnådda. Han betonar att detta är något som förpliktigar, men att man nu självklart ska fira. Utöver det offentliga erkännandet överlämnades också BYN:s flagga som en symbol för den kvalitet rekommendationen står för.


Förvaltningschefen på Barn- och utbildningsnämnden, Elisabeth Solberg, dök också upp på scenen och tackade eleverna, lärarna på programmet och skolans ledning för att man uppnått detta och menade att det här är sådana lyft som en skola behöver visa upp.  
Text: Stefan Lennemyr
Bild: Tobbe Jonsson

Sidan uppdaterad den 10 september 2014

Lämna synpunkt på sidan