Du är här: Start / Bygga, bo & miljö / Kollektivtrafik och kommunikationer

Kollektivtrafik och kommunikationer

Säffle har ett strategiskt geografisk läge när det kommer till transport och kommunikationer. Både E45, E18 och järnvägen korsar kommunen. Vi har 20 mil till Göteborg, lika långt till Oslo, inte mer än 35 mil till Stockholm och endast 6 mil till Karlstads flygplats. Genom Byälven och Vänern kan vi färdas via vikingaleden ända till västerhavet. Vi är också för det mesta förskonade för långa bilköer vilket gör vardagen lätt och smidig.

Goda pendlingsmöjligheter

Det finns mycket goda pendlingsmöjligheter med buss och tåg till och från Säffle. Du tar dig snabbt och enkelt till Karlstad och Åmål men även till andra destinationer i Värmland.

Med tåg och även buss reser du smidigt till storstäderna Göteborg, Oslo och Stockholm.

För att hitta just din resa gå in på www.resrobot.se eller www.varmlandstrafik.se

Landsbygdstrafik

I vår kommun reser du med olika busslinjer som täcker stora ytor av kommunen.Säffle kommun erbjuder även kompletteringstrafik. Detta är en form av anropsstyrd trafik som boende på landsbygden kan beställa för att resa till och från Säffle två dagar i veckan. Mer information hittar du här.

Stadstrafik

Välj bussen istället för bilen nästa gång du reser inom Säffle! Vi har gjort valet enkelt för dig genom att alla bosatta inom Säffle tätort har maximalt 500 meter till närmaste busslinje. Att resa med kollektivtrafik är både enkelt och smidigt samtidigt som du gör ett klimatsmart val!

Tätortstrafiken utgår från Resecentrum. Därifrån går linje 80 varje timme (på vardagar kl 6 -16) till bland annat Norelund och Guttane, Västra Innerstaden, centrum, Rolfserud och Annelund.

Det finns även fem anropsstyrda linjer som bland annat går till Duse Udde camping och By kyrka, kolla på kartan. Om du vill åka med en av dessa linjer bokar du din resa senast en timme innan avgång hos Värmlandstrafik på 0771-32 32 00, via appen eller reseplaneraren på www.varmlandstrafik.se.

Samåkning

Om du inte kan hitta en lämplig resa med kollektivtrafik finns det olika samåkningsalternativ. Detta är ett bra och mer miljövänligt alternativ än att köra i egen bil. Du kanske till och med får nya vänner och lär känna dina grannar lite bättre?

Kolla bland annat följande samåkningsgrupper på internet eller varför inte bilda en egen samåkningsgrupp eller bilpool?

www.bilplats.se

www.gomore.se

www.mobilsamakning.se

www.roadmate.se

www.samlast.se

www.samakning.se

www.skjutsgruppen.nu

Flygplatser

Från Säffle tar det omkring en timme att åka till Karlstads flygplats. Inom två timmars restid finns både Landvetter (Göteborg) och Gardermoen (Oslo, Norge).

Sidan uppdaterad den 7 oktober 2019

Lämna synpunkt på sidan