Välkommen till Säffle Lärcenter!

Vi är en del av Säffle kommun och erbjuder vuxenutbildning på alla nivåer. Hos oss får du stöd och hjälp att förverkliga dina drömmar.

Vill du studera hos oss på Säffle Lärcenter? Ansök här!

Du är här: Start / Barn & utbildning / Vuxenutbildning

Aktuellt

Grundläggande vuxenutbildning

Den grundläggande vuxenutbildningen, eller “gruven” som vi vardagligt kallar den, ger vuxna från 20 år en chans att få kunskaper som motsvarar de som uppnås i grundskolan.

Gymnasial vuxenutbildning

På Säffle Lärcenter kan du läsa gymnasiekurser både lokalt och via nätet. Det centrala uppdraget för våra kompetenta pedagoger är att stötta dig och ditt lärande.

Särskild utbildning för vuxna

Lärvux (Särskild utbildning för vuxna) är kommunens vuxenutbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning.På Lärvux kan du utveckla dina kunskaper och din kompetens för att klara dig bättre i din arbetssituation och i samhällslivet.

Vård- och omsorgsutbildning

En yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper och ge färdigheter i vård, omvårdnad och omsorg samt ge kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning.

Svenska för invandrare

På Säffle Lärcenter läser ca 220 studenter svenska för invandrare. Studenterna är fördelade på 3 studievägar, med avseende på bakgrund, förutsättningar och mål.

Högskola & universitet på distans

På Säffle Lärcenter kan du läsa allt från hela program till kortare kurser.

Fråga Inger

Yrkesutbildning - Industri

Den här utbildningen ger dig möjlighet att söka jobb inom industrin.

Utbildningen startar vid flera tillfällen under 2019. Den är 35 veckor.

I utbildningen ingår praktik i ett företag i din hemkommun.När du är klar kan söka många olika jobb inom industrin. Läs i foldrarna om de olika alternativen.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Information om de olika kurserna:
Yrkesutbildning Industri bas
Yrkesutbildning CNC
Yrkesutbildning Svets
Yrkesutbildning Underhåll

Säffle Lärlingsutbildning

Restaurang och Storhushåll

Vår lärlingsutbildning inom Restaurang och Storhushåll ger dig stora möjligheter till arbete i branschen. Du kan söka jobb i serveringskök, gatukök, caféer samt inom restaurang, dagligvarubutik, skolkök, sjukhuskök eller förskola m.m. Utbildningen startar efter överenskommelse med den studerande och utbildningsanordnaren. 
Ansökan tas emot kontinuerligt

Säffle Lärcenter

Läs mer om utbildningen här

Skolledning

Din webbläsare har inte flash installerat