Välkommen till Säffle Lärcenter!

Vi är en del av Säffle kommun och erbjuder vuxenutbildning på alla nivåer. Hos oss får du stöd och hjälp att förverkliga dina drömmar.

Just nu startar vi i samarbete med Moelven Byggmoduler lärlingsutbildningar för både Yrkesvux och SFI.

Vill du studera hos oss på Säffle Lärcenter? ANSÖK HÄR!
Information om senaste ansökningsdatum hittar du HÄR.

Du är här: Start / Barn & utbildning / Vuxenutbildning

Aktuellt

Grundläggande vuxenutbildning

Den grundläggande vuxenutbildningen, eller “gruven” som vi vardagligt kallar den, ger vuxna från 20 år en chans att få kunskaper som motsvarar de som uppnås i grundskolan.

Gymnasial vuxenutbildning

På Säffle Lärcenter kan du läsa gymnasiekurser både lokalt och via nätet. Det centrala uppdraget för våra kompetenta pedagoger är att stötta dig och ditt lärande.

Särskild utbildning för vuxna

Lärvux (Särskild utbildning för vuxna) är kommunens vuxenutbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning.På Lärvux kan du utveckla dina kunskaper och din kompetens för att klara dig bättre i din arbetssituation och i samhällslivet.

Vård- och omsorgsutbildning

En yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper och ge färdigheter i vård, omvårdnad och omsorg samt ge kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning.

Svenska för invandrare

På Säffle Lärcenter läser ca 220 studenter svenska för invandrare. Studenterna är fördelade på 3 studievägar, med avseende på bakgrund, förutsättningar och mål.

Yrkesutbildning KomVux

Här hittar du eftergymnasiala utbildningar i Sverige och utomlands. Varje utbildning har en beskrivning där du hittar all nödvändig information samt möjligheter för dig att komma i kontakt med skolan eller utbildningsanordnaren.

Yrkesutbildning

Högskola & universitet på distans

På Säffle Lärcenter kan du läsa allt från hela program till kortare kurser.

Fråga Inger

Yrkesutbildningar

Vill du arbeta med Golvläggning eller Träarbete inom industrin, nu har du chansen. Den 10 februari startar lärlingsutbildningar i samarbete med Moelven Byggmoduler: Lärling SFI och Yrkesvux Lärling. Du väljer mellan inriktningarna Golvläggning och Träarbete.

Ansök senast den 17 januari och mer information hittar du i broschyrerna nedan.

Yrkesvuxlärling

Lärling SFI

Information om våra yrkesutbildningar hittar du längre ner på denna sidan eller här.

Skolledning

Din webbläsare har inte flash installerat