Du är här: Start / Barn & utbildning / Kommunala aktivitetsansvaret - KAA

Kommunala aktivitetsansvaret - KAA

Kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar 16-20 år

Säffle kommun är som din hemkommun enligt skollagen skyldig att hålla sig informerad om vad ungdomar som inte går i skolan är sysselsätta med samt erbjuda lämpliga individuella åtgärder.

Du som är 16 år men inte har fyllt 20 kan få stöd genom kommunens aktivitetsansvar om du inte påbörjat gymnasiet, avbrutit dina studier eller gått ut med ett studiebevis.  

I Säffle kommun är det vi, Elina Sälik och Ragnhild Vogt som samordnar det Kommunala Aktivitetsansvaret.

Vi arbetar tillsammans med dig och utformar en plan som utgår från dina styrkor, önskemål och drömmar, men vi tar också hänsyn till eventuella hinder och svårigheter.  

Vi erbjuder bland annat olika former av samtal, exempelvis motiverande samtal eller samtal inriktad på specifik problematik, stöd och samordning i kontakt med myndigheter eller andra verksamheter, studie- och yrkesvägledning, praktik, arbetsmarkandsorientering och CV-skrivande, friskvårdsaktiviteter och studiebesök.

Vi håller oss löpande informerade om vilka ungdomar som omfattas av det Kommunala Aktivitetsansvaret och bedriver uppsökande verksamhet för att erbjuda stöd, men du och/eller någon närstående får gärna ta kontakt med oss på egen hand för att snabbare få hjälp.

 

Välkomna till oss för ytterligare information! Kontaktuppgifter hittar du till höger.

Om du avbryter dina gymnasiala studier är skolan skyldig att informera det Kommunala Aktivitetsansvaret i din hemkommun. Är du osäker om din skola gjort det kan du ta kontakt med oss.

Sidan uppdaterad den 25 april 2019

Lämna synpunkt på sidan