Alkohol, narkotika och spel om pengar

I Säffle finns det sedan 1973 en Alkoholpoliklinik som riktar sig till vuxna från 21 år med missbruks-, beroendeproblem (alkohol, tabletter, narkotika och spel om pengar) och deras anhöriga. Besöken är kostnadsfria.

Om du är under 21 år och på väg in i ett missbruk kan du och/eller dina vårdnadshavare ansöka om stöd hos handläggare som kan besluta om insats med familjebehandlare som kan ge er samtalsstöd och drogtester. Är du över 21 år ska du kontakta kurator eller handläggare på alkoholpolikliniken. Om du är orolig för någon som hamnat i missbruk kan du också göra en orosanmälan till socialtjänsten.

Om du vill komma i kontakt med oss ringer du kommunens växel och ber att få bli kopplad till Alkoholpolikliniken eller så besöker du oss på Öppen mottagning. Telefonnummer till kommunens växel hittar du längre ner på sidan.

Alkoholpolikliniken

Socialförvaltningen

0533-68 10 00 till kommunens växel

Ingen e-post tillgänglig

Sundsgatan 1b, Säffle (Säfflehälsans lokaler i hus 5)

Tider för Öppen mottagning
    Måndag 13:00-15:00
    Onsdag 13:00-15:00
    Fredag 10:00-12:00

Kvällsöppet
    Måndagar 17:00-19:00
    Det är endast till dig som arbetar eller studerar dagtid. Om du vill besöka oss på kvällen behöver du ringa och boka en tid.

Senast uppdaterad • 2020-07-29