Sjuksköterskorna Carina, Carolina och Agneta från Säffle kommuns hemsjukvård förbereder vaccindoser till boende på Björkbackens äldreboende i Säffle

Kontakt

Vaccination mot covid-19

Vaccinering mot covid-19 pågår i Säffle och resten av Värmland. Vaccination är ett av de mest effektiva sätten att förebygga sjukdom. Alla kommer att erbjudas vaccin men de mest sårbara går först. ​

Syftet med vaccination mot covid-19 ​är i det första skedet att tidigt skydda de grupper som har störst risk att bli allvarligt sjuka eller avlida i covid-19​. I det andra skedet är syftet att förhindra spridning av sjukdomen i samhället​.

Vaccinering mot covid-19 är ett viktigt bidrag för att vi ska kunna återgå till en mer normal vardag igen. Restriktioner kommer dock att kvarstå under en lång tid framåt.

Vaccineringen är gratis och frivillig.​ Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla personer som är 18 år eller äldre vaccineras mot covid-19.

Bild

Säffles första vaccinationsmottagare, Tore Johansson, 95 år, och sjuksköterskan Agneta Werling

Boka tid för vaccination mot covid-19

Du kan boka tid för vaccination om du är född år 2005 eller tidigare.

Bokningsbara tider finns tillgängliga utifrån tillgång på vaccin. Det är samma tider som erbjuds när du bokar digitalt eller via telefon. Det är tillgången till vaccin som avgör hur många tider regionen kan erbjuda. Allt eftersom mer vaccin levereras kommer fler tider att erbjudas.

Observera att du inte kan boka tid via din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon. Observera att du inte kan kontakta din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon för att boka tid för vaccination.

Bokningsbara tider kommer att finnas tillgängliga utifrån tillgång på vaccin. Det är samma tider som erbjuds när du bokar digitalt eller via telefon. Tillgången till tider beror på tillgången till vaccin, vilket Region Värmland inte styr över. Allt eftersom mer vaccin levereras kommer fler tider att erbjudas.

Boka via webbplatsen 1177.se

webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats. kan du boka din vaccinationstid eller boka om en redan bokad tid. För att kunna logga in på 1177.se behöver du e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID plus.

Boka via telefon

Du som sakar e-legitimation kan ringa Region Värmlands tidsbokning för vaccination mot covid-19 på telefon 010-831 80 70.

På webbplatsen 1177.se hittar du faktagranskad information om vaccin och hur vaccineringen går till. Länk till annan webbplats.

Resa till vaccinationen

Att resa till vaccinationsmottagningar i Värmland är avgiftsfritt. Det gäller till och med 30 juni eller till dess att Region Värmlands vaccinationsplan är genomförd.

Mer om hur du reser till vaccinationsmottatgningen kan du läsa på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats.

Vaccinationsstationer

Det kommer finnas 12 vaccinationsmottagningar på 11 orter i länet för vaccination mot covid-19 i den andra fasen. Platserna är valda utifrån möjlighet att ha lokalerna nära så många människor som möjligt i länet, samtidigt som vi kan distribuera vaccinet på ett säkert sätt.

Du kommer kunna välja att vaccinera dig på vilken vaccinationsmottagning du vill, dock behöver du ta båda doserna vid samma mottagning. Du kommer att få information om adressen till vaccinationsmottagningen när du bokar.

Här är orterna där du kan vaccinera dig

På de här platserna kommer det att finnas vaccinationsmottagningar:

 • Arvika
  Ritz, Hamngatan 12
 • Charlottenberg
  Ishallen, Skyttehallen, Tallmogatan
 • Filipstad
  Vaccinationsmottagningen, Viktoriagatan 3
 • Hagfors
  Vårdcentralen Hagfors, Sjukhusvägen 22
 • Karlstad
  Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8
  Löfbergs Arena, Norra infarten 79
 • Kristinehamn
  Vaccinationsmottagningen, Skaraborgsvägen 4
 • Likenäs
  Vårdcentralen Likenäs, Krokbacksvägen 1
 • Sunne
  Sunne PRO, Bergsvägen 1
 • Säffle
  Vårdcentralen Säffle, Sundsgatan 1
 • Torsby
  Valbergsängen Sporthotell, Valbergsvägen 12
 • Årjäng
  Vårdcentralen Årjäng, Storgatan 35

Källa: Region Värmland

Senast uppdaterad • 2021-09-29