Text

Varmt välkommen till Sveriges yngsta stad!


Välkommen till Säffle

Rikt kulturliv, vacker skärgård, bra skolor och positiv framåtanda. Funderar du på att flytta till Säffle? Låt oss hjälpa dig att hitta rätt!

Lediga tomter

Letar du efter plats att växa på i Sveriges yngsta stad? Säffle kommun har flera intressanta områden att välja bland för den som önskar bygga ett nytt hem för framtiden.

Hitta boende

Söker du boende i Säffle kommun? Vårt kommunala bostadsbolag Säfflebostäder erbjuder flera boendeformer, och det finns även flera privata hyresvärdar att ta kontakt med.

Jobba i Säffle kommun

Vill du arbeta i en organisation som kan, vill och vågar? Läs mer om vilka tjänster och karriärmöjligheter vi erbjuder.

Upptäck Säffle

Säffle kommun har ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter. Här finns restauranger av högsta klass och många spännande utflyktsmål.

Etablera företag

Säffle har en lång och stark företagartradition. Näringslivet är brett och vi har många företag inom tillverkningsindustri, gröna näringar och besöksnäring.

Ung i Säffle

Vi vill ta till vara på ungdomars engagemang och bidra till en kul och aktiv fritid i Säffle!

Om Säffle

Säffle är den sista köpingen i Sverige som fick stadsprivilegier (1951) och är således Sveriges yngsta stad!

Idrott, friluftsliv och lek

Simma några längder i 50-metersbassängen och gå sedan vidare till relaxen. Ta en promenad i solen längs Byälven och fortsätt vidare ner till gästhamnen. Orientera i skogarna runt Tegnér eller löpträna på Sporthälla idrottsplats.


Utforska Säffle

Biograf

Saga följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut för att minska smittspridningen coronaviruset. Vi har en liten salong och därför följer vi med råge maxantalet för offentliga sammankomster och tillställningar. Vår publik är därför välkomna på bio som vanligt! Fredag 13 mars kl. 19:00 Bloodshot Söndag 15 mars kl. 13:00 Framåt Söndag 15 mars kl. 16:00 Dark Waters   Metropolitan i New York har däremot ställt in sin föreställning av DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN, imorgon 14 mars. "På grund av utvecklingen kring Corona-viruset COVID-19 och efter rådslag med borgmästarkontoret i New York, har lördagens föreställning av Den flygande holländaren ställts in. Därför ställs den planerade direktsändningen av operan på biografer i hela världen också in. Met följer de beslut som tas av staden, staten och politikerna, liksom rekommendationer från hälsodepartementet och Centers for Disease Control (CDC). Vi ber om ursäkt för det inträffade." - Metropolitan i New York..

Bibliotek

Klicka här för aktuell information om corona/covid-19 och hur du kan tänka källkritiskt i rådande situation. På biblioteket kan du förutom att låna böcker även läsa och låna tidningar och tidskrifter, låna CD-skivor, DVD-filmer och ljudböcker. Du kan även släktforska, studera eller använda några av våra datorer.

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Samhällsutveckling

Säffle kommun utvecklas! Här kan du läsa mer om våra planer för nybyggnationer, utökade tomtområden och utveckling av stadskärnan.

Kommunfilmer

Säffle kommun använder sig frekvent av filmmediet för att informera om och marknadsföra kommunen i sociala medier och på vår webbplats.

Evenemang

Vad vill du hitta på idag? I vår evenemangskalender kan du se vilka evenemang och aktiviteter som anordnas runt omkring i kommunen.

Inspiration

I Säffle finns ett sjudande kulturliv, stora fritidsmöjligheter, anrika kulturmiljöer, hänförande naturupplevelser, god och närproducerad mat - och mycket mer!

Mat och dryck

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.