Vård- och omsorgsutbildning
Kontakt

Vårdbiträde - Kombination

En utbildning för dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst och samtidigt vill lära sig det svenska språket.

Vårdbiträdesutbildningen innehåller kurser inom ramen för vård- och omsorgsutbildningen samt svenska/svenska som andraspråk kurser beroende på din språknivå. När du har godkända resultat i de kurser som ingår i utbildningen får du ett intyg från Vård- och Omsorgscollege.

När du studerar en kombinationsutbildning läser du svenska integrerat med en yrkesutbildning. Din språklärare arbetar tillsammans med yrkesläraren för att du ska lära dig nya ord och begrepp som har med yrket att göra samtidigt som du lär dig det svenska språket.

Efter studierna kan du arbeta inom vård och omsorg som vårdbiträde. Om du vill studera vidare till undersköterska finns möjlighet att fortsätta studera inom befintlig utbildning eller att du kompletterar med fler kurser i efterhand och på det viset höjer din kompetens.

Studieform och omfattning

Utbildningen genomförs på heltid under två år och du förväntas studera ca 40 timmar i veckan. Utbildningen ställer krav på egna studier utöver klassrumsundervisningen. Det betyder att egna studier på fritiden kommer att krävas av dig för att klara av studierna.

Arbetsplatsförlagd utbildning på heltid ingår - dag, kväll och helg, enligt handledarens schema.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i Sfi D.

Tillgång till dator, internet och grundläggande datavana är nödvändigt för att delta i utbildningen. Alternativt att man lånar dator och sitter hos oss på Lärcenter och studerar.

Inför varje praktikperiod kan du behöva lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Detta beställs hos Polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Studieekonomi

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.


Ansökningsperiod kommer att publiceras här när det blir aktuellt.

Ansökningsperiod

Kursstart



 

Kursens namn

Poäng

Kurskod

Social omsorg 1

100

SOASOC01

Omvårdnad 1

100

OMVOMV01

Anatomi och fysiologi 1

50

ANOANA01

Gerontologi och geriatrik

100

GERGER0

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1

100

FUTFUN01

Psykiatri 1

100

PSYPSY01

Hälso- och sjukvård 1

100

HAOHAL01

Psykologi 1

50

PSKPSY01

Grundläggande svenska/svenska som andraspråk på din nivå



Svenska / Svenska som andraspråk 1

100

SVESVE01/SVASVA01

Yrkessvenska

200

KGYORI11F

Ansök till Säffle Lärcenter
Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-03-15