Studera hos oss
Kontakt

Industriteknik grund - Kombinationsutbildning

En utbildning för dig som ser en framtid inom industrin och samtidigt vill lära sig det svenska språket.

På Säffle Industricenter har ett nära samarbete med näringslivet, de är delaktiga i utbildningarna både vad gäller innehåll samt upplägg. Teori varvas med praktik, både i egen verkstad och ute på företag. Allt hör ihop - det du läser teoretiskt är det du sedan gör i verkstaden.

När du studerar en kombinationsutbildning läser du svenska integrerat med en yrkesutbildning. Undervisningen i yrkeskurserna på gymnasial nivå sker på Säffle Industricenter. Parallellt läser du svenska som andraspråk på din nivå. Din språklärare arbetar tillsammans med yrkesläraren för att du ska lära dig nya ord och begrepp som har med yrket att göra samtidigt som du lär dig det svenska språket.

Du kommer först att få läsa en allmän industriutbildning vilket gör dig kvalificerad för att arbeta med enklare industriarbeten, exempelvis som montör eller lagerpersonal. Under grundutbildningen får du prova på olika moment som ritningsläsning, problemlösning samt lära dig mer om hur en konstruktion fungerar och hur den är uppbyggd.

Studieform och omfattning

Utbildningen pågår på heltid i 50 veckor.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i Sfi C.

Studieekonomi

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Studiebesök

Om du är nyfiken på utbildningen är du alltid välkommen på ett studiebesök hos oss på Industricenter. På tisdagar klockan 10.00 finns det alltid en lärare tillgänglig som visar dig runt och som kan presentera våra utbildningar närmre. Du får också chans att ställa frågor.

Kurs

Poäng

Kurskod

Industritekniska processer

100p

INUINU01

Avhjälpande underhåll 1

100p

DRIAVH01

Produktionskunskap 1

100p

PRDPRO01

Människan i industrin 1

100p

MAIMÄN01

Produktionsutrustning 1

100p

PRUPRD01S

Datorstyrd produktion 1

100p

DARDAT01S

Allmän automationsteknik

100p

AUOALL0

Grundläggande svenska som andraspråk

300p

GRNSVAA/B

  • I ansökan ska du ha med ett personligt brev, CV och betygsdokument.

Ansökningsperiod

Kursstart

15 maj till 15 juni 2023

28 augusti 2023

15 augusti till 15 september 2023

23 oktober 2023

Ansök till Säffle Lärcenter

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du läsa vidare genom att välja en av påbyggnadsutbildningarna som erbjuds hos oss:

  • CNC
  • Svets och plåt
  • Underhåll

Efter utbildningen är du kvalificerad för enklare arbeten inom industrin, till exempel som montör eller lagerpersonal.

Efter den här utbildningen kan du arbeta som CNC-operatör. En CNC-operatör arbetar med att sköta datorstyrda maskiner som genom olika metoder som borrning, svarvning eller fräsning bearbetar olika material såsom trä, plast eller metall. Gillar du matematik, är noggrann och nyfiken på programmering passar den här utbildningen dig perfekt!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.

Om du väljer att studera svets och plåt kommer du efter avslutad utbildning kunna arbeta som svetsare både i Sverige och internationellt. De svetsmetoder vi utbildar i är MMA, TIG och MIG/MAG. Du kommer även att ha möjlighet att avlägga svetsarprövning i slutet av din utbildning. Om du gillar att vara kreativ och skapa är det här en utbildning för dig!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.

Om du läser underhåll jobbar du med felsökning, avhjälp, underhåll, problemlösning samt PLC-programmering. Man arbetar också med förebyggande underhåll och underhållsscheman av maskiner så att arbetet ute i industrin fungerar som det ska. Under utbildningen kommer vi arbeta med mekatronik och automation i olika laborationer. För dig som är händig och klurig passar den här utbildningen dig perfekt!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.


Med ffinansiering från Tillväxtverket
Kontakt
Senast uppdaterad • 2022-12-30