Bild
Kontakt

Välkommen till sommarens utställning i konsthallen Vattentornet

Sedan år 2016 är Säffles gamla vattentorn en spektakulär konsthall och en plats för musik, poesi och skaparglädje.

Nu slår vi upp portarna för sommarens utställning i Vattentornets Konsthall. I år får besökarna ta del av en videoinstallation av synkade projektioner, videomapping och ljud. Konstnären bakom utställningen heter Tina Nykvist.

Öppettider:

  • 25 maj – 17 augusti
  • Onsdag – torsdag klockan 15.00 – 18.00
  • Fredag – lördag klockan 11.00 – 14.00

Mer om utställaren

I sommar välkomnar vi konstnären Tina Nykvist Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till Vattentornet. En spännande scen kommer växa fram och ta plats där Tina jobbar med synkade projektorer, videomapping och ljud.

Tina Nykvist är född i Ystad och har en magisterexamen från Konstfack. Hennes arbeten har visats på gallerier, i museer och på offentliga platser, däribland Ålands Konstmuseum, Odenplans tunnelbanestation, Konstakademin, Kulturhuset i Stockholm och Konstepidemin i Göteborg.

I vattentornet såg jag omedelbart en spänning i motsatsen, i skuggorna. Pelare och trappor kastar dramatiska och rumsbyggande skuggor. Istället för att kämpa för att projektorns strålar inte ska brytas och störas av ljusskiftningarna, vill jag tvärt om förstärka skuggorna och jobba med dem.

Vattentornet i mörker.Förstora bilden

Foto: Gunnar Bäckström

Förstora bilden

Konstnären Tina Nykvist

Om Vattentornet

Ivar Tengbom, också känd för att ritat Stockholms konserthus och Tändstickspalatset är arkitekten bakom Säffles vackra vattentorn. Det gamla vattentornet byggdes 1914 och har genom sitt tongivande inslag i stadens siluett kommit att bli något av en symbol för staden. 1958 togs tornet ur bruk och ersattes av ett nytt.

2014 renoverades tornet för att 2016 öppnas som konsthall. Tusentals besökare har sett utställningarna av konstnärer som Ingalena Klenell och Gunilla Bandolin.

Tidigare utställare
Mer läsning: Vattentornets historia
Kontakt
Senast uppdaterad • 2024-06-19