Bild
Kontakt

Kommande underhållsstopp i Säffle simhall

Säffle Simhall meddelar att ett underhållsstopp kommer genomföras mellan den 20 maj och 23 juni. Syftet med stoppet är att säkerställa långsiktig hållbarhet och kvalitet.

Driftstoppet innebär underhåll och garantibesiktning av 50-metersbassängen och i resterande anläggning. Dessutom ska befintliga bastuområden byggas om. Enligt Martin Ekelund, driftledare, är underhållsstoppet en viktig åtgärd för att kunna fortsätta erbjuda en förstklassig simmiljö i många år till.

- Det har redan gått fem år sedan simhallen öppnade och sedan dess har vi tagit emot tusentals nöjda gäster, både från Sverige och utomlands. Vi har sammanlagt haft 70 läger här. Gästerna har framförallt uttryckt uppskattning för vår höga standard, det är något vi måste jobba kontinuerligt för att upprätthålla och driftstoppet blir en viktig insats i det arbetet, säger Martin Ekelund.

Panoramavy över 50-metersbassängen i Säffle simhall.

Mycket har hänt

Martin reflekterar över allt som hänt under simhallens första fem år och konstaterar att man fått igång en levande och varierande verksamhet.

- Vi har välkomnat kommuner från när och fjärran som inspirerats av vår verksamhet för sina egna renoveringsprojekt. Vi har varit värdar för simklubbar i Åmål och Arvika i samband med deras renoveringar. Vår personal har vidareutbildat sig i allt från HLR och livräddning till babysim och gruppträning. Efter pandemin har vi dessutom fått högre myndighetskrav som krävt anpassningar i våra arbetssätt, konstaterar Martin.

Nöjda gäster

Förutom simhallens höga standard är personalens servicekänsla något som gäster uttryckt uppskattning för. Så här beskriver Philip Karlsson från Helsingborg Simsällskap sin upplevelse.

- Vi är väldigt imponerade av anläggningen och hur bra vi blivit mottagna av personalen inför och under vistelsen. Simmarna trivdes verkligen! Säffle simhall uppfyller alla kriterier som simklubbar har när man åker på läger och vi kommer med största sannolikhet besöka Säffle igen men också rekommendera Säffle för andra klubbar.

Moa från Södertörns Simsällskap är också nöjd.

- Jag måste säga att det är en fantastiskt trevlig personal i simhallen! Både vi och simmarna känner oss otroligt välkomna.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Martin Ekelund, martin.ekelund@saffle.se / 0533- 681750

Kontakt
 • Säffle simhall

  Tegnérgatan 20, Säffle

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  Kassa och badvakt
  0533-68 18 28 eller 0533-68 18 26

  Tegnérgatan 20, Säffle

 • Martin Ekelund

  Driftledare sim- och sporthall

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 17 50

  Tegnérgatan 20, Säffle

Senast uppdaterad • 2024-05-15