Bild
Kontakt

Bli en korttidsfamilj

Är du en person som drivs av att hjälpa dina medmänniskor och som vill göra skillnad i andra människors liv? Säffle kommun söker korttidsfamiljer enligt LSS (Lag om stöd och service) till unga med funktionsnedsättning. Gör en värdefull insats genom att bli korttidsfamilj.

Vad innebär det att vara en korttidsfamilj?
Som korttidsfamilj tar du emot brukare i ditt hem. Du ger brukaren möjlighet att genom korttidsvistelse komma hemifrån samtidigt som dess vårdnadshavare och anhöriga får möjlighet till egna aktiviteter, vila och återhämtning.

Vad ingår i uppdraget?
Uppdragen planeras individuellt utifrån varje enskilt beslut och kan därmed ha olika omfattning och syfte. Tiden varierar utifrån brukarens behov, vilka kan vara dagtid, kvällar, helger och nätter. Ersättning utgår för uppdraget och varierar beroende på uppdragets utformning. Sekretess råder.

Vem får söka?
Alla familjer är välkomna att söka - både du som är ensamstående och ni som bor flera i familjen. Det spelar ingen roll om du bor på landet eller centralt i Säffle. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga som har en funktionsnedsättning, men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att bli korttidsfamilj?
Skicka in en kort beskrivning av dig själv och ditt CV till oss via kontaktuppgifter nedan.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Vill du ha mer information är du alltid välkommen att höra av dig.

Bli kontaktperson

Just nu söker socialnämnden även kontaktpersoner. Du kan anmäla ditt intresse till oss att bli kontaktfamilj eller kontaktperson, så hör vi av oss till dig för en diskussion.

Läs mer om vad det innebär att bli en kontaktperson via knapp nedan.

Hur du kan engagera dig
Kontakt
 • Socialförvaltningens reception

  Socialförvaltningens reception

  Socialförvaltningen

  0533-68 10 00, 0533-68 16 77

  Järnvägsgatan 13, Säffle (postadress: Säffle kommun, Socialförvaltningen,
  661 80 Säffle

  Receptionens öppettider (helgfria vardagar)
  08:30-09:30
  09:50-12:00
  13:00-15:30

  Våra handläggare träffas på telefontid (helgfria vardagar)
  08:30-09:30

  Socialkontorets jourtelefon (efter kontorstid). Gäller enbart akuta ärenden avseende individ- och familjeomsorg som inte kan avvakta till telefontid nästa vardag.
  070-292 57 58


Senast uppdaterad • 2022-10-06