Bild

Foto: Sofia Jareke

Kontakt

Säffle kommun bjuder in till informationsfrukost för att uppmärksamma hållbart resande

Europeiska Mobilitetsveckan äger rum den 16-22 september varje år. Under veckan är flera europeiska städer med i evenemanget, vars syfte är att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter genom aktiviteter som rör exempelvis gång, cykel och kollektivtrafik. Säffle kommun är för första gången deltagare i initiativet.

Temat för veckan är ”Hållbar mobilitet ­– sunt och snyggt”, vilket till stor del är influerat av covid-19-pandemin. Pandemin har skakat om hela världen och vi har blivit tvingade till oväntade förändringar som i många fall medfört negativa hälsoeffekter. Europeiska Mobilitetsveckan menar dock på att det även finns positiva effekter vi kan dra nytta av från tiden under pandemin – både för vår hälsa och vår miljö. Exempelvis kan man se en ökning av cykel och gång som en följd av pandemin, samt en ökning av resfria möten. Genom att delta på Säffle kommuns Informationsfrukostar kan du lära dig mer om de positiva effekterna av att resa hållbart.

Informationsfrukost 20/9 och 21/9
Teknik- och fritidsförvaltningen bjuder Säfflebor på kaffe, frukostmacka, frukt och reflexer för att informera om miljövänligt och hälsosamt resande. Här kommer det även finnas utrymme för att diskutera och påverka Säffle kommuns nya cykelplan. Du kan läsa mer om Säffle kommuns cykelplan här.

 • Datum: måndagen 20 september och tisdagen 21 september
 • Tid: 7:00-8.30
 • Plats: utanför Stadshuset

Varmt välkommen!

Tips: titta gärna in på Teknik- och fritidsförvaltningens Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt
 • Daniel Günther

  Cykelsamordnare

  Teknik- och fritidsförvaltningen

  0533-68 15 43

  Järnvägsgatan 9

Senast uppdaterad • 2021-09-16