Kontakt

Ingemar Rosén blir ny kommunchef i Säffle

Kommunstyrelsen i Säffle beslutade måndag 10 nov att tillsätta Ingemar Rosén som ny kommunchef. Rosén är bosatt i Säffle och jobbar numera som kommunchef i Årjäng. Han tillträder tjänsten i Säffle 2:a februari.

Ingemar Rosén har förutom erfarenhet som kommunchef, en solid bakgrund inom näringslivsarbete och kommunikation och har även jobbat kortare perioder inom förskoleverksamhet samt inom vård och lokalvård parallellt med studier. Ingemar har även ett stort kulturellt intresse och har själv medverkat i föreställningar vid både GöteborgsOperan och SäffleOperan vid ett flertal tillfällen.

- Vi har haft en omfattande rekryteringsprocess med flera goda kandidater. Ingemar Rosén har utmärkt sig genom sin förmåga att bygga en sammanhållning och skapa struktur. Vi ser fram emot att få honom som vår gemensamma lagledare i kommunen, säger kommunalråd Dag Rogne.

Ingemar Rosén har vid ett flertal tillfällen beskrivit kommunchefsjobbet i Säffle som ett drömjobb.

- Jag har haft mina ögon på Säffle under en längre period och kunde inte missa chansen när kommunchefsjobbet blev ledigt. Säffle är en kommun med många möjligheter och utmaningar. Det är helt enkelt en miljö där jag vill vara med och verka, säger Ingemar Rosén.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2019-11-25