Kontakt

Idéer ska fångas i FutuRUM

Fredag 28 mars invigdes det kreativa rummet FutuRUM på Forskningen i Säffle.

- Varje prism från discokulan symboliserar en idé. FutuRUM ska vara rummet där vi lyckas fånga idéerna, ta till vara dem och omsätta dem till verklighet, sa utvecklingsstrateg Anders Anstrin vid invigningen.

Rummet är till för företag och föreningar såväl som för kommunens alla enheter och omkring ett hundratal personer hade tagit vägen förbi för att se rummet och höra mer om konceptet.

I samband med invigningen firade vi också att Säffles vision firar två år och gröna ledartröjor delades ut till personer som bidragit till att flytta Säffle närmare visionen. Årets pristagare verkar alla under rubriken Lockande levande livsmiljö som är en av visionens underrubriker.

 • Ulrika Skålen - för att hon har skapat en unik biograf som blivit en ny pärla i Säffle.
 • Säffle FF - för deras ungdomsarbete samt deras insatser för att skapa en lockande levande livsmiljö genom stora evenemang som Säffle stadslopp och Stortorgsfesten.
 • Conny Groot och Frans Boom för deras samhällsengagemang och entreprenörskap där de har bevisat att de både kan vill och vågar genom att skapa Projektet livvitktig integration.

Invigninen rundades av med ett nytt spännande tillskott till Säffles näringsliv, företaget Cellcomb som har specialicerat sig på att leverera hållbara produkter.

Alla Säfflebor välkomnas med detta att delta vid invigningen av hela Säffle Kommuns nya arena för kreativa och utvecklande möten; FutuRUM!

TID: 28 mars, kl 13:00.

FutuRUM är lokalen "Stora Föreläsningssalen" på Forskningen som har genomgått en omfattande renovering i syfte att utgöra ett verktyg för Säffles framtida utvecklings- och förändringsarbete.

Rummet är till för företag och föreningar såväl som för kommunens alla enheter. Vi hoppas därför att du tar dig tiden att låta dig inspireras till vad just DU skulle kunna använda FutuRUM till.

I samband med invigningen firar vi också att Säffles vision firar två år samt får en företagspresentation av vårt kommande tillskott i Säffles näringsliv, företaget Cellcomb som har specialicerat sig på att leverera hållbara produkter.

Kontakt
 • Anders Anstrin

  Utvecklingsstrateg

  Kommunledningskontoret

  0533-68 30 07

  Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-26