Bild
Kontakt

Säffles profilbärare

Våra profilbärare är de saker som vi lyfter fram lite extra i kommunikationen, helt enkelt det vi sätter i skyltfönstret för att locka våra målgrupper.

Låt texterna om våra profilbärare fungera som inspiration i din kommunikation. Färdiga förslag på texter till olika ändamål hittar du i verktygslådan.

Texter i verktygslådan

Rötterna i skogen

Många platser kan skryta om sin vackra natur. I Säffle är naturen inte bara vacker, den är så mycket mer. Skogen är ursprunget till flera av våra framgångsrika företag. Vi är en del av skogs- och pappersindustrin. Säffle sulfitfabrik var den fabrik som lade grunden till Billerudkoncernen. Våra företag har innovativa lösningar som bidrar till trädets varsamma förädlingsresa till att på olika sätt skapa nytta i samhället. Skogen lockar kompetenser och skapar innovation och hållbarhet. Men den vidsträckta naturen ger oss också möjlighet till återhämtning och välmående. Lantbruksföretagarna skapar innovationer med naturen som spelplan och skogen som fond. Vi är starka på matproduktion och jordbruk. Våra besöksnäringsföretag utvecklar innovativa upplevelser i vildmarksliknande natur för
besökare från när och fjärran. Vi ser skogen och träden – vi vill hylla skogen som ett tydligt fundament i Säffles varumärke.

Tekniskt driv

”Inte en dag utan framsteg” var en devis som myntades av Billeruds VD Christian Storjohann under början av 1900-talet, och vi kan konstatera att det präglat platsen sedan dess. I över 100 år har Säffle bidragit med innovationer. Här produceras högspecialiserade mätinstrument, ventiler i världsklass och specialmaskiner för
bestrykning av papper och kartong. Här produceras också papper utan tillsatser av fluorkemikalier. Vi har också hög svansföring inom matproduktion och jordbruk. I Säffle finns ett högt tekniskt kunnande och här skapas hållbara tekniska lösningar i absolut framkant. Det tekniska drivet och förmågan att hjälpa och sporra varandra enar bolagen.

Sinne för kultur

I Säffle finns ett mycket aktivt kulturliv. I spetsen står Säffleoperan där professionella skådespelare och amatörer samsas på scen och där föreställningar ofta drar fulla hus. Och med ett musikalutbud som påminner om den stora stadens utbud. Här finns en populär kulturskola och spännande kulturhistoriska miljöer såsom
konsthallen Vattentornet, von Echstedtska gården och Wiksfors bruk som idag är populära besöksmål. Filmklubb, visklubb och jazzklubb vittnar om att vi tycker att kultur är viktigt och ger våra invånare en tillvaro med det lilla extra. Alla dessa verksamheter och många fler bidrar till den kulturella växtkraft som finns i Säffle.

Blicken på vattnet

Med vidsträckt kust vid Vänern och orörd vildmark med sjöar och skogstjärnar har Säffle unika naturvärden som lockar både invånare och besökare. Båtlivet och paddlingen för många till Lurö och Millesvik som är två av Vänerns finaste skärgårdar. Skärgårdarna är
kända långt utanför Sveriges gränser för sin säregna flora och fauna och för att de tillhör en av Europas största sötvattensarkipelager. I Säffle kan vi också dra upp en gös i Byälven på väg hem från jobbet då vi kan stoltsera med ett av Sveriges bästa gösvatten, mitt i stan. Men fisket utvecklas också på land, nya laxodlingen kommer att möjliggöra både nya jobb och fler möjligheter för närproducerat som vi är så bra på i Säffle. Livet vid vattnet är verkligen ett faktum i Säffle där bostäder och fritidshus utvecklas i direkt närhet till allt vatten som finns här. Vattnet bidrar därför starkt till Säffles varumärke.

Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Erika Andersson

  Projektledare, kommunikatör

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 23

  Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-03-28