Bild
Kontakt

Arrangera en kurs - så gör man

Kompetensutveckling för personalen, hur gör man egentligen? Näringslivsenheten kan erbjuda stöd för ditt företag.

Vi kan hjälpa till att kartlägga behov, undersöka vilka utbildare som finns, hitta fler som har samma behov och samordna utbildningen i våra lokaler. Kostnaden delas mellan deltagarna.

Steg 1 - Kontakta utbildningssamordnaren

Vid Säffle kommuns näringslivsenhet finns utbildningssamordnaren, spindeln i nätet när det kommer till utbildningar och näringslivet lokalt. Förutom att samordna utbildningar har utbildningssamordnaren hand om flera kompetensnätverk med representanter från många av områdets företag - den här personen vet om fler kan ha liknande behov.

Steg 2 - Beskriv behovet

Vet du exakt vilken kurs och utbildare du vill ha? Toppen! Är du inte lika säker på vad som behövs? Utbildningssamordnaren hjälper dig att kartlägga behovet.

Steg 3 - Utbildningssamordnaren letar upp alternativ

När vi vet vilket behov du har, hur många ni är, om ni vill ha en företagsintern eller öppen kurs, kan vi börja jobba. Vi letar upp alternativ och upphandlar, tillsammans med er det bästa alternativet. Om det behövs fler deltagare till kursen, går vi ut i våra nätverk och undersöker om fler har samma behov.

Steg 4 - Välkommen till dukat bord

När vi hittat rätt utbildning, dag, plats och tid för er, välkomnas ni till dukat bord. Om kursen arrangeras i våra lokaler på Forskningen, Forskningsvägen 1 i Säffle, finns teknisk utrustning, fina lokaler och ett ljuvligt café i huset.

Steg 5 - Utvärdering

När kursen är avslutad görs en utvärdering och plan för fortsättningen. Kostnaden för kursledare, lokal och fika delas mellan deltagarna.

Kontakt
  • Petra Andersson

    Verksamhetsutvecklare, utbildningssamordnare

    Barn- och utbildningsförvaltningen & Näringslivsenheten

    0533-68 10 37

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-12-08