Du är här: Start / Nyheter / Vattenläcka i Svaneholm

Vattenläcka i Svaneholm

Uppdatering:

Vattenläckan på Talmansgatan har lokaliserats och åtgärd är planerad under dagen. I samband med åtgärd kommer vattnet att behöva stängas till de fastigheter på Talmansgatan och Smedjevägen som tidigare drabbats. Vi bedömer att en kortare avstängning på ca. 1-2 timmar skall vara tillräckligt. Mer information kommer allt eftersom arbetet fortskrider.

 

 Arbetet med att lokalisera läckan i Svaneholm fortsätter. En läcka har identifierats till Talmansgatan, vilket medfört att vattnet stängts av mellan Talmansgatan 23-40, samt två fastigheter på Smedjegatan. Då vattenförbrukningen fortsatt är hög trots avstängningen på Talmansgatan kan vi slå fast att ytterligare en läcka finns.
För att ringa in läckan krävs vattnet stängs av i olika områden. Detta medför att stora delar av Svaneholm kan påverkas av tryckförluster och brunt vatten.

Tid då vattnet åter är tillbaks på Talmansgatan är svår att uppskatta i nuläget, på grund av pågående arbete.

Provisoriskt vatten finns uppställt i vattentank på Smedjegatan, se karta:

 

 

VA-enheten jobbar för tillfället med att lokalisera en pågående vattenläcka i Svaneholm. Sannolikt område för läckan är Talmansgatan och arbetet är nu inriktat på att ytterligare ringa in lokaliseringen av läckan innan åtgärd. I samband med arbetet kan tillfälliga tryckförluster och missfärgat vatten förekomma. VA-enheten ber boende om hjälp med att hålla vattenbrukningen till ett minimum tills det att läckan isolerats.

 Vi återkommer med mer information och rekommendationer allt eftersom arbetet fortskrider! Vid eventuella frågor kontakta VA-enheten via kundtjänst 0533-68 17 50.

Teknik-fritidsförvaltningen Säffle-Åmål

den 6 mars 2017 09:21 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 7 mars 2017

Lämna synpunkt på sidan