Du är här: Start / Uppleva & göra / Ung i Säffle / Aktuellt ung / Feriepraktik 2017

Feriepraktik 2017

Erbjudande om feriepraktik

Sista svarsdag 7 maj!

Besked om feriepraktikplats har nu skickats ut till de som ansökt. Erbjudandet skickas ut via mail.

Blivit erbjuden plats?

Vi vill att ni som blivit erbjudna en plats ger oss besked senast 7 maj om ni tackar ja eller nej till erbjudandet. Får vi inget besked från er räknas det automatiskt som att ni tackat nej och platsen går till annan sökande.

Har du fått feriepraktik inom barnomsorg eller sommaraktiviteter? Då behöver du redan nu beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister, det tar några veckor att beställa. Det görs enklast via www.polisen.se. Gå in på service och välj det register som passar för det du ska arbeta med. Lämna brevet till din handledare.

I juni kommer avtalssignering äga rum vid två tillfällen samt ett informationmöte inför din feriepraktik. Vi informerar dig om aktuellt datum för just dig via mail.

Ej blivit erbjuden plats?

Har du inte blivit erbjuden en plats till årets feriepraktik finns fortfarande chans genom reservplatser. Efter den 8 maj fram till 1 juni lottar vi reservplatser. Så se till att hålla koll på mailen om en eventuell reservplats blir din.

 

I ansökan har de som sökt fått lämna önskemål om period, bransch och geografiskt område. Dessa är just önskemål och vi kan inte lämna några garantier att uppfylla alla önskemål då urvalet sker automatiskt med slumpmässig lottning. Det finns ingen möjlighet att byta praktikplats eller period.

Feriepraktikplatserna är utspridda över hela kommunen, det är därför viktigt att du redan nu funderar på transportmöjligheter till och från praktikplatsen. Säffle kommun är arbetsgivare och står inte för några transporter till eller från praktikplatsen.

Frågor om feriepraktik?

Har du frågor om feriepraktiken är det bara att kontakta Evelina Öström, 0533-681046 eller Daniel Thunberg, 0533-681036. Ni kan också maila in frågor tilll: feriepraktik@saffle.se.

 

 

Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

Tips när du söker sommarjobb:

  • Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.
  • Skriv ihop ett personligt brev om vem du är (se mall i högerspalt). Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.
  • Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.
  • Det är oftast jobb i den privata sektorn som kan bli din framtida arbetsplats.
den 1 april 2014 08:00 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 27 april 2017

Lämna synpunkt på sidan