Du är här: Start / Uppleva & göra / Ung i Säffle / Aktuellt ung / Feriepraktik 2017

Feriepraktik 2017

Länken för ansökan om feriepraktik är stängd.

Den 9 april stängde vi länken för ansökan till feriepraktiken.

Vad händer nu?

Vi har nu fått in alla ansökningarna och kommer göra en automatisk och slumpmässig lottning med hjälp av ett datasystem.

I ansökan har de som sökt fått lämna önskemål om period, bransch och geografiskt område. Dessa är just önskemål och vi kan inte lämna några garantier då urvalet sker automatiskt med slumpmässig lottning. Det finns ingen möjlighet att byta praktikplats eller period.

Feriepraktikplatserna är utspridda över hela kommunen, det är därför viktigt att du redan nu funderar på transportmöjligheter till och från praktikplatsen. Säffle kommun är arbetsgivare och står inte för några transporter till eller från praktikplatsen.

När får jag svar?

Erbjudandet kommer skickas ut via mail, så se till att läsa mailen kontinuerligt om vi skickat ut erbjudande innan utsatt datum. När du fått ditt erbjudande har du 1 vecka på dig att tacka ja eller nej till erbjudandet.Tackar man inte ja till sin tilldelade plats eller inte svarat inom svarstiden går den platsen vidare till annan sökande.

Besked om eventuell plats: omkring vecka 17,18

Reservplatser: senast 30 maj.

Frågor om feriepraktik?

Har du frågor om feriepraktiken är det bara att kontakta Evelina Öström, 0533-681046 eller Daniel Thunberg, 0533-681036. Ni kan också maila in frågor tilll: feriepraktik@saffle.se.

 

 

Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

Tips när du söker sommarjobb:

  • Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.
  • Skriv ihop ett personligt brev om vem du är (se mall i högerspalt). Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.
  • Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.
  • Det är oftast jobb i den privata sektorn som kan bli din framtida arbetsplats.
den 1 april 2014 08:00 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 10 april 2017

Lämna synpunkt på sidan