Du är här: Start / Uppleva & göra / Ung i Säffle / Aktuellt ung / Feriepraktik 2017

Feriepraktik 2017

Snart öppnar ansökan till feriepraktiken 2017

Ansökan

Länken öppnar måndagen 20 mars och stänger söndagen 9 april. Länken hittar du längre ned på denna sidan eller på Säffle kommuns hemsida och facebook. Du som är född 1999,2000 och 2001 samt är folkbokförd i Säffle kan söka till årets feriepraktik. För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet i ett dataprogram som gör en slumpmässig lottning. Erbjudande om eventuell plats kommer till din angivna e-postadress senast 31 maj.

Det finns två perioder att söka till i år: Period 1: 19/6 - 9/7 och Period 2: 10/7 - 30/7. Varje arbetsperiod är 3 veckor och max 90 timmar.

I ansökan kan du lämna önskemål om period, bransch och geografiskt område. Dessa är just önskemål och vi kan inte lämna några garantier då urvalet sker automatiskt med slumpmässig lottning. Det finns ingen möjlighet att byta praktikplats eller period.

Feriepraktikplatserna är utspridda över hela kommunen, det är därför viktigt att du redan nu funderar på transportmöjligheter till och från praktikplatsen. Säffle kommun är arbetsgivare och står inte för några transporter till eller från praktikplatsen.

Vanliga arbetsuppgifter

 Tidigare år har vi haft feriepraktikanter inom barnomsorg, miljöarbete, kafeteriaarbete, äldreomsorg etc.

Informationsmöte

 Vi bjuder in till ett möte där vi informerar om feriepraktiken för alla intresserade ungdomar och föräldrar. Dag: tisdag 21/3, tid: Kl 18.30, plats: forskningen, futurum (forskningsvägen 1). Ingen anmälan krävs. Varmt välkomna!

Frågor om feriepraktik?

Har du frågor om feriepraktiken är det bara att kontakta Evelina Öström, 0533-681046 eller Daniel Thunberg, 0533-681036. Ni kan också maila in frågor tilll: feriepraktik@saffle.se.

 

 

Tips om du inte kan söka till årets feriepraktik men vill söka andra sommarjobb:

Tips när du söker sommarjobb:

  • Börja ta kontakt med arbetsplatser redan nu, vänta inte för då har någon annan hunnit före.
  • Skriv ihop ett personligt brev om vem du är (se mall i högerspalt). Har du ett CV så är det bra att bifoga i mail eller ta med vid personliga möten.
  • Ring eller besök arbetsplatsen personligen (rekommenderas) för att få kontakt med potentiella arbetsgivare för att höra dig för om sommarjobb. Det är du som söker sommarjobbet som bör ta kontakten då det är du som vill ha jobb.
  • Det är oftast jobb i den privata sektorn som kan bli din framtida arbetsplats.
den 1 april 2014 08:00 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 14 mars 2017

Lämna synpunkt på sidan