Du är här: Start / Barn&utbildning

Barn&utbildning

Barn- och utbildningsförvaltningen

I Säffle är vi stolta över vårt gymnasium Herrgårdsgymnasiet! Under de senaste åren har vi lagt mycket kraft på att vidareutveckla skolan så att den är modern, trivsam, trygg och framför allt bra på undervisning. Läs mer om Herrgårdsgymnasiet här!

Förskoleklass 

Förskoleklassen är en egen skolform. Det är frivilligt att delta men obligatoriskt för kommunen att erbjuda. Läs mer om skolformen förskoleklass här.

Grundskola

Miljöbild från Svanskogs skola.

I Säffle kommun finns nio grundskolor att välja på, fördelade över kommunen och en friskola..Särskola finns på Tingvallaskolan och har hela kommunen som upptagningsområde. Se våra skolor här.

 

Förskola

Förskola är en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder tills de börjar i förskoleklass/skola. Se förskolor i Säffle kommun här. Läs mer om skolformen förskola här.

 

 

 

Vuxenutbildning

Om du är över 20 år och vill studera är du välkommen till Säffle Lärcenter. Här kan du läsa allt från enstaka kurser på olika nivåer till hela utbildningar. Du kan också få hjälp med studievägledning och svar på frågor om studiestöd via CSN. Många av våra kurser ges på distans vilket gör det möjligt att kombinera studier med familj och arbete. Säffle Lärcenter erbjuder vuxenutbildning på grundläggande och gymnasienivå, särskild utbildning för vuxna, vård- och omsorgsutbildning, svenska för invandrare samt högskolestudier på distans. Till Säffle Lärcenter.

Sidan uppdaterad den 15 februari 2016

Lämna synpunkt på sidan